Bine aţi venit, Vizitator

Locuitorii satului Selemet din raionul Cimilşlia sunt ferm convinşi că mai gustoase sarmale ca la ei nu se gătesc nicăieri în lume. De hramul satului aici pentru prima dată a fost organizat un concurs al sarmalelor. Doamna primar Tatiana Badan, personal a gustat din toate mostrele prezentate la concurs.
Sarmale mari şi miniaturale, în frunză de varză sau de vie, cu ciuperci sau cu carne, sunt diferite găluştele de Selemet, dar un lucru le caracterizează pe toate - sunt foarte gustoase.
După primar au purces la degustare şi locuitorii satului.
Cum era şi de aşteptat, toate bucătăresele s-au învrednicit de diplome de menţiune din partea primăriei, dar cel mai important e că s-au ales cu mulţumiri din partea consătenilor pentru gustoasa sărbătoare .
         
 
 
 
 
 
Vizualizări: 291 | Adăugat de: nu_ma_uita | Data: 11.11.2011 | Comentarii (0)

 Călăreți cu ulcioare cu vin, trăsuri cu artiști au trecut de dimineață prin tot satul Selemet din raionul Cimişlia şi au invitat sătenii la hram. Acesta este specificul hramului Bisericii din localitate care se sărbătorește de Sfântul Mucenic Dumitru. Locuitorii satului Selemet, de la mic la mare participă la evenimentele cultural-sportive desfășurate cu ocazia Hramului. După serviciul divin oficiat la Biserică sătenii şi oaspeții sunt invitați pe stadionul localității, unde au loc competiții sportive.
Expoziția meșterilor populari din localitate întotdeauna adună mulți admiratori. Aici pot fi admirate broderii deosebite, obiecte confecționate de meșterii locali, articole de artizanat şi tablouri ale micilor artiști din localitate.
Tradițional, sărbătoarea continua cu concerte susținute de artiști amatori din localitate, dar şi interpreți cu renume invitați special pentru această sărbătoare.
Localnicii consideră că Sf ... Detalii... »
Vizualizări: 298 | Adăugat de: nu_ma_uita | Data: 11.10.2011 | Comentarii (0)

 În perioada 10-16 octombrie în Republia Moldova se desfăşoară Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale. Una din cele 10 localităţi pilot în care au loc mese rotunde, ziua uşilor deschise, întruniri cu cetăţenii şi aleşii locali este şi satul Selemet din raionul Cimişlia. Sala de şedinţe a Centrului Social din satul Selemet, a fost gazda unei mese rotunde cu participarea reprezentanţilor administraţiei publice locale, ONG-urilor locale şi naţionale, mass-mediei şi tineretului din localitate. Întrunirea a fost prilejuită de desfăşurarea Săptămînii Europene a Democraţiei Locale. Primarul de Selemet i-a încurajat pe tineri să fie mai activi în viaţa localităţii.
În cadrul Săptămînii Europene a Democraţiei Locale la Selemet, au fost plasate boxe în locurile publice pentru colectarea ideilor spre bunăstarea localităţii, iar elevii de la instituţiile de învăţămînt din această localitate au participat la un concurs de eseuri "Dacă aş ... Detalii... »
Vizualizări: 249 | Adăugat de: nu_ma_uita | Data: 10.20.2011 | Comentarii (1)


 În satul Selemet din raionul Cimişlia se păstrează tradiţia- sfinţirea fântânile. Sute de localnici au participat la acest ritual. Odată în an se face sfinţirea izvoarelor de lângă casele oamenilor , pentru ca apa din ele să fie curată şi dătătoare de viaţă. La acest ritual au participat sute de locuitori .
În satul Selemet sunt circa 200 de fântâni, dintre care doar 40 sunt îngrijite. Iar populaţia satului este asigurată cu apă prin apeduct doar în proporţie de 15 la sută.
Autorităţile locale sunt mereu în căutare de soluţii pentru a rezolva problema apei, în localitate. Drept exemplu este şi proiectul finanţat de Fondul ecologic prin care a fost posibilă asigurarea cu apă a 150 de gospodării din localitate.

           sursa: http://212.56.205.211/libview.php?l=ro&idc=432&id=5615
Vizualizări: 300 | Adăugat de: nu_ma_uita | Data: 07.15.2011 | Comentarii (0)

« 1 2 3