Bine aţi venit, Vizitator
Principală » 2011 » Octombrie » 20 » Saptamina Europeana a Democratiei Locale la Selemet
2:00 PM
Saptamina Europeana a Democratiei Locale la Selemet
 În perioada 10-16 octombrie în Republia Moldova se desfăşoară Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale. Una din cele 10 localităţi pilot în care au loc mese rotunde, ziua uşilor deschise, întruniri cu cetăţenii şi aleşii locali este şi satul Selemet din raionul Cimişlia. Sala de şedinţe a Centrului Social din satul Selemet, a fost gazda unei mese rotunde cu participarea reprezentanţilor administraţiei publice locale, ONG-urilor locale şi naţionale, mass-mediei şi tineretului din localitate. Întrunirea a fost prilejuită de desfăşurarea Săptămînii Europene a Democraţiei Locale. Primarul de Selemet i-a încurajat pe tineri să fie mai activi în viaţa localităţii.
În cadrul Săptămînii Europene a Democraţiei Locale la Selemet, au fost plasate boxe în locurile publice pentru colectarea ideilor spre bunăstarea localităţii, iar elevii de la instituţiile de învăţămînt din această localitate au participat la un concurs de eseuri "Dacă aş fi primar..., Dar dacă ar fi primar colega mea..." La concurs au participat 94 de elevi ai liceului din localitate.
Deţinătoarea locului întîi la concursul de eseuri "Dacă aş fi primar", Maria Borş, a venit cu un şir de propuneri de îmbunătăţire a vieţii sătenilor- deschiderea a noi locuri de muncă, reparaţia drumurilor, sprijinirea ONG-urilor locale, dar şi acţiuni mai puţin democratice, cum ar fi închiderea saloanelor de joc.
Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale este o iniţiativă a Consiliului Europei şi a Congresului său ca un tribut adus la Carta Europeană a Autonomiei Locale, deschisă spre semnare în anul 1985. Carta Europeană a Autonomiei Locale a fost semnată de Republica Moldova la 2 mai 1996.
 
     sursa: http://212.56.205.211/libview.php?l=ro&idc=432&id=7299
Vizualizări: 252 | Adăugat de: nu_ma_uita | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 Brandon  
0
Te9nyleg ke1r, hogy fogyte1n, nekem is nagyon tezstik.c9n is azt mondom, hogy aze9rt szeptember oktf3berben me9g ne kare1csonyozzunk. Nagyon ute1lom, hogy oktf3ber dereke1n az őszi dekor mellet a nagy fczletle1ncok polcain me1r ott vannak a kare1csonyi dekor te1rgyai is, novembertől me9g bőven van idő mindent beszerezni, na e az fczlet az fczlet...

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]