Bine aţi venit, Vizitator
Principală » 2012 » Martie » 16 » scoala bunelor maniere (prima zi)
8:19 PM
scoala bunelor maniere (prima zi)
                                         Schimbarea vine din interior!( ziua intii)
  Astazi, 16 martie, Liceul Teoretic "Sergiu Coipan” a fost gazda primelor ore, din cadrul unui curs, consacrat bunelor maniere, la care au luat parte, o grupa de circa douazeci de elevi, printre care si profesori, interesati de acest frumos mijloc de comunicare cu lumea din jur.
 Orele acestui curs urmeaza sa se desfasoare in perioada 16-20 martie a.c., avind drept scop educarea tinerilor si promovarea bunelor maniere printre rindurile acestora.
 Chiar de la inceput, cei prezenti au ramas surprinsi exprimarea corecta si clara a acestei distinse doamne, precum si lucrurile pe care le-a pus in practica pe parcursul celor trei ore de educatie. Incepind cu un scurt demers istoric si continuint cu multiplele formele de salutare in public, atentia celor prezenti devenea tot mai mare, fiinda in fata li se prezenta ceva, care, odata pus in practica , urma sa atraga atentie asupra lor.
  Pas cu pas, tinerii au invatat formele de prezentare, pozitia corecta pe scaun, servirea corecta a ceaiului si a cafelei, precum si multe alte lucruri elementare, pe care nu le cunosteau pina in prezent.
  La final, d-na Elena a subliniat ca "domnisoarele trebuie sa fie feminine si sa sa mindreasca cu aspectul pe care il au”. Si pentru ca aceste lucrusi sunt atit de importante, dumneaei a tinut sa repete impreuna cu fetele, un sir de exercitii, destinate pozitiei corecte a corpului.
 Si pentru ca cei prezenti, participa pentru prima oara la asa ore, am decis sa aflu cu ce impresii au iesit de la aici. Raspunsurile lor le vedeti expuse mai jos: 
 
  Caraus Lidia – profesoara de informatica:
 - Bunele maniere reprezinta cartea de vizita a fiecarei persoane in parte. Reprezentind ceva pozitiv, ele dau un sens aparte vietii noaste. Cred ca insusind materia predata in acest acest curs, elevii liceuli nostru vor deveni mai educati, impresionind cu manierele lor, bine slefuite la aceste ore. Aceste ore vor fi de folos zi de zi si fiecare dintre noi, datorita lor, vom face ca viata noastra sa fie mult mai placuta. E mult de lucru si e complicat, in schimb, acumulind cunostinte in acest domeniu, devii increzut in fortele proprii, in viata.
 
 Televca Ana, elea in clasa a 12-a:
  - In privinta seminarului care a avut loc astazi, pot afirma ca este binevenit si extrem de important atit pentru noi, tinerii, cit si pentru persoanele mai in virsta. Sincera sa fiu, am ramas placut surprinsa de manierele si normele de comportare pe care ni le-a prezentat doamna Elena. Mi-a placut modul de desfasurare a orelor si atitudinea pe care amanifestat-o aceasta distinsa doamna pentru fiecare in parte. Informatia capatata aici m-a surprins intr-un mod direct si sper ca pe viitor sa aiba loc mai multe seminare de acest gen,deoarece anume ele reprezinta punctul initial in evolutia si manifestarea personalitatii fiecaruiea in parte.
 
 Oboroceanu Olga, eleva in clasa a 9-a :
 - Mi-a facut o mare placere sa iau parte la aceste ore, fiindca aici am aflat o multime de lucruri noi si interesante, care cu siguranta imi vor prinde bine in viata. Imi doresc ca lucrurile pe care urmeaza sa le insusesc in toate cele cinci zile in care voi merge la cursuri, sa-mi aduca o schimbare de caracter , ajutindu-ma sa descoper femeea din mine. Admir taria de caracter si rabdarea doamnei Elena. O respect pentru initiativa sa de ne ajuta sa devenim mai manierati si sper sa-I reuseasca acast lucru!
 
Ciocoi Valentina, eleva in clasa a 12-a :
Eu cred ca acest seminar este foarte bun si efectele lui vor avea numai calitati pozitive asupra pesoanelor prezente. Eu nu astept nimic de la el,decit o instruire mai aprofundata in acest domeniu.Mi-a placut de doamna respectiva si de felul ei de a fi ca persoana.Este desteapta si stie sa obtine ceea ce vrea,bravo ei.Am aflat mai multe lucruri noi,poate ca unele le-am stiut,dar nu asa aprofundat.Este un curs interesant si placut.Instruirea elevilor este importanta si eu cred ca toate aceste spuse vor influenta pozitiv asupra celor prezenti.
Vizualizări: 360 | Adăugat de: nu_ma_uita | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]