Bine aţi venit, Vizitator
Principală » 2012 » Martie » 29 » conferinta stiintifico-istorica si comemorarea lui Sergiu Coipan
1:48 PM
conferinta stiintifico-istorica si comemorarea lui Sergiu Coipan

  La iniţiativa Administraţiei Publice Locale din satul Selemet raionul Cimişlia, a fost organizată o conferinţă ştiinţifică-istorică în cadrul liceului „Sergiu Coipan" din localitate. Conferinţa s-a desfăşurat cu participarea membrilor Academiei Populare din Cimişlia şi a Mişcării Civice „Anul 1812" din Chişinău. În legătură cu faptul că anul acesta se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus, şi 7 ani de la moartea locotenent-colonelului Sergiu Coipan- originar din satul Selemet, numele căruia îl poartă şi liceul din localitate.
Unul din scopurile conferinţei a fost de a informa elevii despre evenimentele istorice din acea perioadă şi semnificaţia acţiunilor din 1812 asupra istoriei ţării noastre. Cu această ocazie, membrii Mişcării Civice „Anul 1812" au pus la dispoziţia cititorilor un set de cărţi şi reviste istorice.
Totodată, în cadrul conferinţei, a fost comemorat locotenent-colonelul de poliţie Sergiu Coipan, originar din satul Selemet care a decedat acum şapte ani în timpul unei operaţiuni de serviciu, liceul îi poartă numele.
Cu ocazia comemorării trecerii în nefiinţă a locotenent-colonelul de poliţie Sergiu Coipan, preşedintele raionului Cimişlia a înmînat familiei acestuia un ajutor material.
Sergiu Coipan a absolvit şcoala superioară militară de aviaţie din Haricov, iar din anul 1993 a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La data de 29 martie 2005, în cadrul unei operaţiuni de serviciu, a fost rănit mortal. Astăzi în numele lui este numit liceul din satul Selemet şi strada pe care a locuit. 

                                                                 sursa: http://212.56.205.211/libview.php?l=ro&idc=432&id=10346
Vizualizări: 526 | Adăugat de: nu_ma_uita | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]